گزارش تصویری ثبت اختراع در دانشگاه علامه طباطبائی و پخش آن توسط رسانه ملی از برنامه دوربین هفت
رونمائی از دستگاه تشخیص وجود واریانت های ژنی مستعد به اختلال تمرکز و پیش بینی ابتلا به بیماری هایی با این علائم نظیر ADHD و Autism با استفاده از داده ثبت fNIRs

به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری دانشگاه علامه طباطبائی، یکی از مهمترین دستاوردهای این زیست بوم در ترم گذشته ثبت اختراع با عنوان دستگاه تشخیص وجود واریانت های ژنی مستعد به اختلال تمرکز و پیش بینی ابتلا به بیماری هایی با این علائم نظیر ADHD و Autism با استفاده از داده ثبت fNIRs و برای اولین بار در دانشگاه تخصصی علوم انسانی بوده است. این اختراع با همکاری و توسط دکتر محسن مطیعی عضو هیئت علمی و سرپرست پارک علم و فناوری دانشگاه، دکتر کامبیز بنیهاشمی هیئت علمی و رئیس آزمایشگاه علوم شناختی و دکتر رامین دهقانی عضو اساتید مدعو دانشگاه علامه طباطبائی به ثبت رسیده است.
این اختراع نوید تعاملات بیشتر در حوزه های میان رشتگی و بین رشته ای را داده و زمینه بهره مندی از علوم شناختی در عرصه عمل را با تجاری سازی آن رقم خواهد زد. یکی از مشکلاتی که زیست بوم نوآوری و فناوری در دانشگاه تخصصی علوم انسانی وجود داشت فاصله زیاد بین فعالیت های ذهنی و نظری با کاربردی سازی آن است. در حوزه فنی و مهندسی نیز این فاصله وجود داشته و از این شکاف که میان تحقیق و توسعه تا ارائه محصول به بازار هست به عنوان دره مرگ یاد می شود. یک تفکر این است که این دره با پول پر می شود و باید هزینه های جسورانه ای صورت پذیرد تا این دره پر شده و ایده به محصول، بازار و سودآوری برسد اما مطالعات کارآفرینی نشان می دهد بستری که در آن فعالیت می شود بسیار تاثیر گذار است و به همین جهت پارک های علم و فناوری به دنبال ایجاد این بستر هستند. نکته حائز اهمیت در اینجا عمق این دره در حوزه علوم انسانی است. نوآوری های علوم انسانی و علوم اجتماعی پیچیدگی هایی دارند که کاربست و تجاری سازی آن ها را با مانع مواجه می نماید. از همین روی در پارک علم و فناوری دانشگاه علامه طباطبائی معیار BRL به جای معیار TRL بیشتر حائز اهمیت است. برای توضیح باید گفت در معیار TRL به این توجه می شود که محصول در حد ایده هست یا فعالیت تحقیق و توسعه آن پیشرفت داشته یا در حد پروتوتایپ است تا اینکه محصول قابل عرضه به بازار است، و بر همین اساس جهت سیاستگذاری می توان واحد فناور را به عنوان نوپا یا در حال رشد طبقه نموده و تسهیلات را بر اساس سطح آمادگی آن فناوری تخصیص داد. اما در پارک علم و فناوری دانشگاه علامه طباطبائی که تمرکز آن بیشتر بر حوزه های علوم انسانی و علوم اجتماعی است از آنجایی که ارائه خدمت بر تولید محصول تقدم دارد BRL که نشان می دهد سطح آمادگی برای ارائه به بازار چقدر است بیشتر مورد توجه قرار می گیرد.
نظر شما :