تفاهم نامه همکاری وزارت علوم و صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری در جهت تامین ۵/۵ تحقق اهداف زیست بوم نوآوری
تفاهم نامه وزارت علوم و ستاد اجرایی فرمان امام(ره) در راستای حمایت از ۱۱ هزار کسب و کار دانش بنیان

به گزارش روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، تفاهمنامه همکاری میان وزارت عتف و صندوق نوآوری و شکوفایی در روز دوشنبه 1 بهمن ماه 1403 و همزمان با برگزاری نشست روسای پارکهای علم و فناوری منعقد شد. تأمین مالی و توسعه کسبوکار شرکتهای دانشبنیان مستقر در پارکهای علم و فناوری، کمک به تجاریسازی دستاوردهای فناورانه دانشجویان و اعضای هیات علمی دانشگاهها، کمک به توسعه فناوریهای مورد نیاز شرکتهای دانشبنیان بر پایه توانمندیهای اعضای هیات علمی دانشگاهها، تقویت ارتباط بین پژوهشگران بهویژه دانشجویان پسادکترا با شرکتهای دانشبنیان، موضوعات این تفاهمنامه را تشکیل میدهند.
تخصیص خط اعتباری ویژه استقرار شرکتهای دانشبنیان به ۱۲ صندوق پژوهش و فناوری با هدف اعطای تسهیلات جهت تأمین محل استقرار شرکتهای دانشبنیان از طریق خرید، تکمیل، احداث، بازسازی املاک واقع در پارکهای علم و فناوری، شهرکهای صنعتی، شهرکهای علمی و تحقیقاتی و مناطق ویژه اقتصادی و نیز تأمین ودیعه محل کار شرکتهای دانشبنیان، قرارداد تخصیص خط اعتباری ویژه جهت استقرار شرکتهای دانشبنیان، میان صندوق نوآوری و شکوفایی و ۱۲ صندوق پژوهش و فناوری منعقد شد. بر این اساس، خط اعتباری ویژه استقرار شرکتهای دانشبنیان از سوی صندوق نوآوری به صندوقهای استانهای بوشهر، خراسان شمالی، خراسان رضوی، زنجان، فارس، کرمانشاه، گلستان، همدان و همچنین دانشگاه تهران، نیرو، کریمه و خلاق تخصیص داده شد. همزمان با برگزاری نشست روسای پارکهای علم و فناوری، با حضور وزیر علوم و رییس صندوق نوآوری، قرارداد تخصیص خط اعتباری ویژه استقرار شرکتهای دانشبنیان به ۵ صندوق پژوهش و فناوری استانهای زنجان، گلستان، همدان و نیز صندوقهای دانشگاه تهران و نیرو امضا و به مدیران این مجموعهها شد.
بهره برداری از ۳۱۴ واحد خوابگاه تا مهر ۱۴۰۴ با همکاری ستاد اجرایی فرمان امام(ره)
حسین سیمایی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در آئین امضای این تفاهمنامه با بیان اینکه تفاهمی را حدود ۲ ماه قبل در خصوص ساخت هزار واحد خوابگاه متأهلی دانشگاهی با ستاد اجرایی فرمان امام به امضا رساندیم، گفت: ۳۱۴ واحد خوابگاهی از آن مجموعه تا مهر ۱۴۰۴ به بهرهبرداری میرسد و اکنون نیز پیشرفت مطلوبی در ساخت پروژهها داشتهایم و این یعنی توافق و تفاهمهای ما روی کاغذ باقی نمانده است و ستاد اجرایی فرمان امام به خوبی تعهداتش را انجام داده است. سیمایی افزود: ما نتیجه گراییم و کاملاً اجرایی به موضوعات نگاه میکنیم چون مهم است این خدمات به دانشجویان جوانی که آیندهساز ایرانند تعلق گیرد. وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه در تفاهمنامه جدید وارد حوزه علم و فناوری شدیم، اظهار کرد: ستاد اجرایی فرمان امام وارد حوزههای نوین علمی شده است و قرار نیست رویکردهای سنتی داشته باشد و در این تفاهم جدید قرار است از ۱۱ هزار واحد کسب و کار در پارکهای علم و فناوری از طریق اعطای تسهیلات و سرمایهگذاری حمایت شود که این اتفاق مبارک با توجه به جدیت مهندس فتاح و ستاد اجرایی فرمان امام در اجرای پروژهها آغاز میشود. وی با تأکید بر اینکه در پیوست این تفاهمنامه، اقدامات روشن اجرایی وجود دارد که کدام موضوعات در کدام پارکهای علم و فناوری و با چه میزانی حمایت شود، خاطر نشان کرد: ما در وزارت علوم متعهد شدیم که مجوز تأسیس پارک علم و فناوری باغ لارک تهران را اعطا کنیم تا با حضور دانشبنیانها شاهد گامی بلندتر در حوزه نوآوری باشیم. با تأسیس این پارک، تعداد پارکهای علم و فناوری به ۶۰ پارک در کشور خواهد رسید. سید پرویز فتاح رئیس ستاد اجرایی فرمان امام نیز در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری مشترک با بیان اینکه تفاهمنامه قبلی در حال انجام است و طبق زمانبندی پیشرفت مناسبی دارد، گفت: تفاهمنامه ساخت خوابگاههای متأهلی ۲ ساله است که تا مهر ۱۴۰۵ تعهداتمان را انجام خواهیم داد و تفاهمنامه امروز یک مسیر جدید است و نشان از اهتمام ستاد اجرایی فرمان امام به رویکردهای نوین و دانشبنیان دارد. فتاح افزود: ما با اعطای تسهیلات و سرمایهگذاری از کسب و کارهای دانشبنیان حمایت میکنیم و ستاد اجرایی فرمان امام حامی کسب و کارهای فناورانهی جوانان است و وزارت علوم نیز هدایت کننده این منابع خواهد بود. این تفاهمنامه با محوریت همافزایی و اهرمسازی ظرفیتهای نهادی متعلق به طرفین و بکارگیری آنها برای توسعه زیست بوم نوآوری در سطح کشور با تأکید بر مناطق کمتر توسعه یافته تنظیم شده است. با امضای این تفاهمنامه ۱۰ هزار طرح کسب و کار در مراکز رشد و واحدهای فناور دانشگاهی و پارکهای علم و فناوری از طریق اعطای تسهیلات تامین مالی میشود و همچنین هزار طرح کسب و کار مربوط به پروژههای دانش بنیان پارکهای علم و فناوری نیز از طریق سرمایهگذاری، تامین مالی خواهد شد. ایجاد ۵ محیط کسب و کار اشتراکی در دانشگاهها و پارکهای علم و فناوری، ایجاد فب لبها و مراکز طراحی صنعتی و بستهبندی در پارکهای علم و فناوری، ایجاد الگوی روستای فناور و هوشمند در مناطق کمبرخوردار با استفاده از ظرفیت دانشگاهها و واحدهای دانشبنیان و همچنین اعطای مجوز برای ایجاد پارک علم و فناوری در باغ لارک تهران از مهمترین اقدامات اجرایی این تفاهمنامه است.
نظر شما :