برگزاری تور زیست بوم نوآوری و فناوری ویژه اعضای هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی

پارک علم و فناوری دانشگاه علامه طباطبائی، تور زیست بوم نوآوری و فناوری را با حضور و مشارکت اساتید برگزار کرد

۱۱ آبان ۱۴۰۳ | ۰۹:۴۸ کد : ۲۷۰۴۸ اخبار روز اطلاعیه ها
تعداد بازدید:۲۶۲
اولین تور زیست بوم نوآوری، فناوری و کارآفرینی به همت پارک علم و فناوری دانشگاه علامه طباطبائی با حضور و مشارکت ۳۰ نفر از اعضای هیئت علمی، در روز ۹ آبان ماه ۱۴۰۳ برگزار شد.
پارک علم و فناوری دانشگاه علامه طباطبائی، تور زیست بوم نوآوری و فناوری را با حضور و مشارکت اساتید برگزار کرد

به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری دانشگاه علامه طباطبائی، اولین تور زیست بوم نوآوری، فناوری و کارآفرینی به همت پارک علم و فناوری با حضور 30 نفر از اعضای هیئت علمی(با ارائه گواهی دانش افزائی 12 ساعته) در روز 9 آبان ماه 1403 برگزار شد و با توجه به محدودیت های فضا در اماکن مختلف و فعالیت واحدهای فناور در این بازدیدها، سقف تعداد نیز 30 نفر در نظر گرفته شد.

این رویداد با هدف آشنایی استادان با زیست بوم پارک علم و فناوری دانشگاه، انتقال ظرفیت های موجود در دانشگاه توسط استادان به دانشجویان و ترویج فعالیت های فناورانه و نوآورانه مبتنی بر فعالیت دانشگاهیان صورت پذیرفت. این تور شامل بخش های مختلف از جمله برگزاری کارگاه آموزشی، آشنایی با تجهیزات و زیرساخت های آزمایشگاه ها، ارائه در خصوص حمایت های مالی و اعتباری موجود در پارک علم و فناوری، بازدید از مراکز نوآوری موجود در زیست بوم دانشگاه، بیان تجارب واحدهای فناور، معرفی ظرفیت ها و فعالیت های شتابدهنده های موجود در زیست بوم نوآوری و فناوری دانشگاه بود.

بخش اول تور با کارگاه آموزشی در سالن دکتر میرمحمدی دانشکده مدیریت و حسابداری با تلاوت آیاتی از قران کریم آغاز شد و این بخش کارگاه آموزشی به مدت 2 ساعت بود. در این قسمت آقای دکتر محسن مطیعی عضو هیئت علمی گروه مدیریت فناوری و کارآفرینی و سرپرست پارک علم و فناوری دانشگاه در خصوص تعاریف اجزای حوزه های نوآوری و کارآفرینی، فرآیندهای شکل گیری یک ایده تا عرضه یک محصول یا خدمت، تامین مالی و نهادهای فعال در زیست بوم نوآوری و فناوری و ... مفاهیم و مدل های موجود را تشریح کردند و در ادامه کارگاه استادان حاضر با مشارکت به صورت تعاملی در جلسه، دیدگاه ها و نظرات شان را مطرح داشتند و در این نشست به سوالات پاسخ داده شد. در بخش دوم رویداد بازدید از آزمایشگاه علوم مالی و محاسباتی صورت پذیرفت. در این بخش آقای دکتر مسلم پیمانی عضو هیئت علمی گروه مدیریت مالی و مسئول آزمایشگاه پس از تبیین زیرساخت های موجود به تشریح قابلیت های این آزمایشگاه پرداختند. آزمایشگاه مالی و محاسباتی با دسترسی به داده های ملی به خصوص در حوزه های مالی و زیرساخت های فناوری قابلیت شبیه سازی و انجام محاسبات با بیگ دیتاها را به صورت سریع دارد. با توجه به مجاورت مرکز نوآوری و فضای کسب و کار اشتراکی دانشکده مدیریت و حسابداری با آزمایشگاه مالی و محاسباتی بازدید از این مرکز نیز به صورت همزمان انجام شد. بر اساس توضیحات کارشناس و مسئول این واحد، استادان و دانشجویانی که ایده های نوآورانه و فناورانه دارند با ثبت نام از طریق سایت پارک علم و فناوری و اخذ کد رهگیری، انجام فرآیند پذیرش و استقرار می توانند در این مرکز اقدام به راه اندازی کسب و کار نمایند. در بخش دیگر از رویداد تور زیست بوم پارک علم و فناوری دانشگاه علامه طباطبائی، بازدید از مرکز نوآوری دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی صورت پذیرفت. در این بخش از رویداد معاون مرکز کارآفرینی در خصوص فعالیت های مرکز کارآفرینی و نوآوری دانشگاهی با نمایش اسلایدهایی توضیحاتی ارائه کردند. مرکز کارآفرینی و نوآوری پارک علم و فناوری عمدتا فعالیت های ترویجی پارک را بر عهده دارد.

ارائه بعدی در این رویداد مربوط به شتابدهنده جهش بود و مدیر عامل مربوطه در خصوص ماهیت شتابدهنده، فعالیت ها و فرآیندهای آن توضیحاتی ارائه دادند. در این بخش واحدهای نوآور مستقر در مرکز نوآوری از جمله واحد مربوط به سرکار خانم دکتر عبدخدایی از اعضای هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی کسب و کار نوآورانه خود را معرفی نمودند.

بازدید بعدی از آزمایشگاه علوم شناختی با مدیریت آقای دکتر کامبیز بنی هاشم سرپرست آزمایشگاه علوم شناختی بود که ایشان نیز توضیحات مفصلی درباره نحوه ی استفاده از این آزمایشگاه را ارائه داده و بخش های مختلف آن را معرفی کردند. این آزمایشگاه با در اختیار داشتن تجهیزات لازم برای ثبت سیگنال های سیستم عصبی، آی ترکینگ، fnirs و سایر تجهیزات می تواند به فعالیت های تحقیق و توسعه و کسب و کارهای نوآور و فناور در حوزه های علوم تربیتی، علوم اقتصاد، مارکتینگ روانشناسی و روانپزشکی، انسان شناسی و جامعه شناسی، علوم سیاسی و سایر حوزه های بین رشته ای خدمات ارائه نماید.

در ادامه ی این بخش و بعد از اقامه ی نماز و صرف ناهار، شرکت کنندگان از دو واحد فناور پارسی مپ و یوتوپین مستقر در بلوک 28 پارک علم و فناوری بازدید کردند مسئولان هر دو شرکت فناور از شکل گیری ایده، تشکیل تیم، تجارب کارآفرینی، معرفی محصول و خدمت، فرآیند های کاری، تامین مالی و جذب سرمایه و ... سخن گفتند.

اعضای هیئت علمی پس از این بازدید در فضای کسب و کار اشتراکی بلوک 28 گرد هم آمده و آقای دکتر مهران میرصادقی نماینده ی بنیاد برکت در تهران درباره ی نحوه ی اختصاص تسهیلات از سوی بنیاد برکت و تحقق تفاهم نامه 100 میلیارد تومانی با دانشگاه علامه طباطبائی جهت راه اندازی کسب وکارها و استقرار در پارک علم و فناوری به واحدهای فناور سخن گفتند. تاکنون به واحدهای فناور مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه که عمدتا در مرکز رشد مستقر می باشند حدود 6 میلیارد تومان از این تسهیلات تخصیص یافته است.

شرکت کنندگان برای بازدید از مرکز نوآوری و واحد فناور فلامینگو(امضانو) راهی دانشکده ی ادبیات فارسی و زبان های خارجی شدند که در آنجا نیز مدیر عامل امضانو از زمینه ی فعالیت شرکت گفتند.

برخی از استادان دانشگاه علامه طباطبائی موفق به راه اندازی کسب و کارهای فناورانه در مرکز نوآوری دانشکده ادبیات فارسی و زبان های خارجی شده اند و سرکار خانم دکتر صفا از اساتیدی هستند که با ثبت ایده آموزش تاریخ از طریق بازی وار سازی موفق به راه اندازی واحد فناور خود شده اند.

آخرین مقصد تور بازدید، مرکز رشد پارک علم و فناوری دانشگاه علامه طباطبائی واقع در چهار راه جهان کودک بود. از حدود 10 واحد این مرکز بازدید به عمل آمد که یک از کارآفرینان و فناوران به بیان تجارب زیسته جهت تجاری سازی ایده های خود پرداختند. از مزایای حضور در این مرکز دسترسی به استدیو مجهز آن است. هم اکنون 3 شتابدهنده در این مرکز آماده ارائه خدمت به متقاضیان بوده و صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه به زودی در این مکان راه اندازی خواهد شد. از دیگر برنامه های صورت گرفته در این رویداد انجام تست ویژگی های شخصیتی کارآفرینان، شبکه سازی و گفتگوهای تعاملی بود.

کلیدواژه‌ها: پارک علم و فناوری دانشگاه علامه طباطبائی روابط عمومی پارک علامه تور زیست بوم نوآوری و فناوری تور اساتید دانشگاه علامه طباطبائی تور زیست بوم پارک علم و فناوری علامه


( ۲ )

نظر شما :